Meny

Hemmelige opptak fra livet under ISIL

Se de utrolige opptakene fra hverdagen i Raqqa, en syrisk by som har blitt kontrollert av ISIL siden mars 2013.

En kvinne fra den syriske byen Raqqa har tatt på seg et skjult kamera for å dokumentere livet under okkupasjon av terrorgruppen ISIL.

Opptakene skal ha blitt filmet i februar og april i år, og viser menn og kvinner som bærer våpen på gaten. En kvinne bærer på en AK-47 mens hun holder et barn i hånden på vei inn i en lekeplass.

På et tidspunkt kommer en fremmed mann over til kvinnen, og skjenner på henne - fordi hun ikke dekker til ansiktet godt nok.

Videoen ble vist på fransk TV tidligere i uken, og har senere blitt spredd på internett av en syrisk blogger, som har lagt på engelske undertekster. Den har nå blitt sett av over en million mennesker.

Videoen inneholder også opptak av en gruppe franske kvinner på en internettkafé, i samtale med slektninger. De forteller at de trives i byen, og sier at de ikke har tenkt å komme tilbake - til tross for at slektningene der hjemme trygler dem om å komme hjem.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus