Meny

FN forbereder at 400.000 kurdere vil legge på flukt

Flere hundre flyktninger sto søndag i kø ved grenseovergangene i påvente av å få slippe inn i Tyrkia. FN frykter at så mange som 400.000 forsøker å komme seg inn i landet på flukt fra de fryktede IS-soldatene. Foto: Burhan Ozbilici (AP Photo/TT)
FN venter at alle 400.000 innebyggere i den syriske byen Kobani vil flykte inn i Tyrkia for å unnslippe militante islamister.

138.000 syriske kurdere flyktet fra Syria til Tyrkia forrige uke. To grenseporter er fortsatt åpne, ifølge FNs høykommissær for flyktninger.

– Vi forbereder oss på en situasjon der hele befolkningen i Kobani flykter til Tyrkia. Innbyggertallet er 400.000, sa talsperson Melissa Fleminig på en pressebrifing i Sveits.

Over 100 landsbyer rundt Kobani har blitt overtatt av krigere fra Den islamske staten (IS) den siste uka. FN har fått opplyst at innbyggerne i nye 100 landsbyer har flyktet for å ikke bli fanget.

FNs Rupert Colville sier at mellom 200.000 og 400.000 syrere befinner seg i Kobani-regionen etter å ha rømt fra byer som Raqqa, Aleppo og Homs.

Tyrkia og andre naboland er allerede vertskap for over tre millioner syriske flyktninger. Colville ber nå om mer hjelp.

– De 138.000 som akkurat har ankommet Tyrkia tilsvarer det totale antallet som Europa har tatt imot de tre årene som krigen i Syria har vart, sier han.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus