Frankrike ber statsborgerne være på vakt etter IS-trussel

Frankrike ber franske statsborgere som bor eller reiser i utlandet om å utvise forsiktighet etter at Den islamske staten (IS) mandag oppfordret til drap på borgere i USAs koalisjon.

Det franske utenriksdepartementet opplyser at det har sendt et varslingsnotat til landets ambassader i rundt 30 land i Afrika og Midtøsten.

– Dersom dere kan drepe en vantro amerikaner eller europeer – spesielt ondskapsfulle og skitne franskmenn – eller en australier, eller en canadier eller enhver annen vantro, inkludert statsborgere i alle land som trådte inn i en koalisjon mot Den islamske staten, så stol på gud og drep ham, sa IS' talsmann Abu Muhammad al-Adnani mandag ifølge nyhetsbyrået AFP.

USA og Frankrike angriper IS-mål fra luften flere steder i Irak, og amerikanerne er i gang med å bygge en bred internasjonal koalisjon mot gruppen som de mener er en global trussel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus