Utspekulert trafikksvindel vokser frem i Kina

En frekk erstatningssvindel brer seg om i Kina: Svindlere uten skrupler hiver seg ut i trafikken og later som de blir overkjørt, slik at de kan be om store pengesummer i erstatning.

Svindlerne foretrekker vanligvis biler som kjører i lav hastighet. På den måten kan bedrageriet gjennomføres uten stor risiko for at svindleren blir alvorlig skadet.

Mange bilister som blir utsatt for trikset lar seg lure, og betaler erstatningssummen de blir bedt om.

Se også: Her losser han av alt i en fei

Andre mistenker at de har blitt svindlet, men kan ikke bevise det, fordi domstolene har større sympati for fotgjengere enn for bilister. Politiet advarer at de som kjører kostbare biler er mer sårbare, men en lang rekke oppfinne metoder har blitt observert.

Se også: Så lett er det å vise medmenneskelighet

Et av videoopptakene viser en en falsk «bilulykke» med en mann som senere ba om mer enn en million norske kroner i kompensasjon. Sjåføren ble senere frikjent i retten: Opptakene viser på en tydelig måte at mannen hiver seg inn i trafikken med vilje.

Den utspekulerte svindelmetoden blir mer og mer populær i Kina i tråd med at stadig flere kinesere får seg personbil.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus