– IS oppfordrer til drap på borgere i USAs koalisjon

Røyk stiger opp etter kamper mellom irakiske sikkerhetsstyrker og opprørere fra IS i Hamrin-fjellene i provinsen Diyala i Irak lørdag. USA og Frankrike gir luftstøtte til irakiske styrker som kjemper mot IS. Foto: Reuters
Røyk stiger opp etter kamper mellom irakiske sikkerhetsstyrker og opprørere fra IS i Hamrin-fjellene i provinsen Diyala i Irak lørdag. USA og Frankrike gir luftstøtte til irakiske styrker som kjemper mot IS. Foto: Reuters

IS oppfordrer tilhengere til å drepe borgere i alle land som deltar i den USA-ledede koalisjonen mot opprørsgruppen, ifølge en uttalelse publisert på nett.

– Dersom dere kan drepe en vantro amerikaner eller europeer – spesielt ondskapsfulle og skitne franskmenn – eller en australier, eller en canadier eller enhver annen vantro, inkludert statsborgere i alle land som trådte inn i en koalisjon mot Den islamske staten, så stol på gud og drep ham, sier IS' talsmann Abu Muhammad al-Adnani ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Drep den vantro enten han er sivil eller militær, heter det i meldingen som ble publisert på flere språk mandag.

50 land

USA og Frankrike angriper IS-mål fra luften flere steder i Irak, og amerikanerne er i gang med å bygge en bred internasjonal koalisjon mot gruppen som de mener er en global trussel.

Mer enn 50 land, blant dem Egypt og andre arabiske land, har forpliktet seg på ulike vis til å bidra i koalisjonen, ifølge USAs utenriksminister John Kerry.

Les også: Kurdere sier de har stanset IS' fremmarsj mot syrisk by

I lydklippet, som ble publisert på arabisk sammen med skriftlige gjengivelser på blant annet engelsk, ramser Adnani opp ulike metoder for å drepe «den vantro».

– Dersom dere ikke er i stand til å gjøre det, brenn ned hjemmet, bilen eller forretningen hans. Eller ødelegg avlingene hans. Dersom dere ikke er i stand til å gjøre det, spytt ham i ansiktet, heter det fra ekstremistene i IS.

Latterliggjør Obama

USA har bombet IS-stillinger i Irak siden 8. august med samtykke fra regjeringen i Bagdad og sendt 1.600 soldater tilbake til landet. President Barack Obama har også gitt klarsignal for luftangrep mot IS-baser i Syria, og Washington har lovet 500 millioner dollar til å væpne og trene såkalte provestlige syriske opprørere.

Adnani gjør narr av den amerikanske luftkrigen og henvender seg direkte til Obama:

– Du hevdet at USA ikke kom til å bli trukket inn i noen bakkekrig. Nei, USA kommer til å bli slept og trukket ned på bakken og ført til sin død, grav og undergang.

IS oppfordrer i den samme meldingen de militante opprørerne på Sinaihalvøya i Egypt til å trappe opp angrepene mot egyptiske sikkerhetsstyrker. Også her kommer Adnani med konkrete forslag til blodige angrep.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus