Kurdere sier de har stanset IS' fremmarsj mot syrisk by

Langt over 100.000 mennesker, de fleste av dem syriske kurdere, er drevet på flukt som følge av IS' offensiv nord i Syria siden forrige uke. Her er flyktninger fotografert ved den tyrkiske grensen lørdag. Foto: Reuters
Langt over 100.000 mennesker, de fleste av dem syriske kurdere, er drevet på flukt som følge av IS' offensiv nord i Syria siden forrige uke. Her er flyktninger fotografert ved den tyrkiske grensen lørdag. Foto: Reuters

Væpnede syriske kurdere har stanset IS-offensiven øst for den kurdiske grensebyen Ayn al-Arab ved Tyrkia, ifølge en talsmann.

– Kampene pågår fortsatt, men ISILs fremmarsj øst for Kobani har vært stanset siden søndag kveld, sier Redur Xelil, talsmann for den største kurdiske militsen i Syria, YPG, mandag.

Den islamske staten (IS) kalte seg tidligere for ISIS/ISIL. Ifølge en kurdisk kommandant på bakken i Syria var IS-krigerne bare rundt ti kilometer unna byen Ayn al-Arab, på kurdisk kjent som Kobani, søndag.

Men IS-opprørerne har ikke gjort noen fremstøt av betydning de siste 24 timene, opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights, som overvåker situasjonen på bakken gjennom et aktivistnettverk.

130.000 syrere, mange av dem kurdere, har de siste dagene krysset grensen til Tyrkia som følge av kampene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus