IS rykker fram mot viktig kurdisk by i Nord-Syria

PÅ FLUKT: Syriske kurdere strømmer over grensen til Tyrkia som følge av at IS har tatt kontroll over flere titalls landsbyer i Nord-Syria. Foto: Reuters / NTB scanpix
PÅ FLUKT: Syriske kurdere strømmer over grensen til Tyrkia som følge av at IS har tatt kontroll over flere titalls landsbyer i Nord-Syria. Foto: Reuters / NTB scanpix

IS-opprørere rykker stadig nærmere Syrias tredje største kurdiske by. Militante kurdere i Tyrkia ber enda en gang om mobilisering mot de ytterliggående islamistene.

En mengde landsbyer i nærheten at byen Ayn al-Arab, på kurdisk kjent som Kobani, er nå forlatt av sivilbefolkningen som følge av fremrykkingen til Den islamske staten (IS). 64 av dem skal ha blitt inntatt av IS siden offensiven startet tirsdag.

Siden fredag har 70.000 syriske kurdere tatt seg over grensen til Tyrkia, opplyser FN.

Ifølge en kurdisk kommandant på bakken i Syria var IS-krigerne bare 15 kilometer unna Kobani søndag. Hvis ekstremistgruppe får kontroll over byen, vil den også få kontroll over en lang strekning langs den tyrkiske grensen.

En kurdisk politiker fra Tyrkia som besøkte Kobani lørdag, mener at det pågår et folkemord i området.

– Dette er ikke krig, det er en folkemord-operasjon. De går inn i landsbyene, hogger hodet av én eller to personer og viser dem fram til landsbyboerne, sier Ibrahm Binicvi, politiker i det prokurdiske partiet HDP i Tyrkia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus