Syria-farer: – Ingen vil gjøre noe vondt i Norge

Dette bildet viser en gruppe krigere fra al-Qaida, som er linket opp mot ISIL, under en parade i Syria. Foto: NTB scanpix
Dette bildet viser en gruppe krigere fra al-Qaida, som er linket opp mot ISIL, under en parade i Syria. Foto: NTB scanpix

En 27 år gammel nordmann sier til VG at han kjemper side om side med al-Qaida i Syria sammen med tre andre nordmenn. Men ingen nordmenn i Syria vil utføre angrep i Norge, hevder han.

Mannen som går under navnet «Abdallah», er en av de 30 radikaliserte nordmennene som nå deltar i krigen i Syria, og som norske myndigheter frykter, skriver VG.

Av de minst 60 nordmennene som har reist til Syria i løpet av den tre år lange borgerkrigen, har 20 reist hjem, mens ti er drept på slagmarken. Til sammen er 200.000 mennesker drept i krigen.

– PST kom til meg i vinter. De sa at alle som reiser vil få problemer. At hvis jeg blir mistenkt for å være med terrorister kan jeg få de strengeste straffene, uten konkrete beviser om drap, sier 27-åringen og forteller at han og tre venner svarte med å dra til Syria i februar i år.

27-åringen sier han befinner seg i Aleppo-distriktet nordvest i Syria og kriger sammen med den islamistiske jihadistgruppen Jaish Mujahireen, som oversatt kan bety «En hær av utlendinger». Til daglig kjemper de side om side med den al-Qaida-tilknyttede gruppen Nusrafronten. Ifølge 27-åringen er al-Qaida-krigerne han kjemper med «ordentlig gode brødre».

Han understreker også at nordmennene som reiser til Syria ikke hadde klart å angripe Norge, selv om de hadde ønsket det. Ifølge «Abdallah» er alle krigerne i Syria klar over at norske og internasjonale myndigheter vet hvem de er, og at de kommer til å bli fulgt med «argusøyne resten av livet sitt».

– Ingen som har vært her i Syria kommer til å gjøre noe vondt i Norge, sier han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus