– Kjørte han på Brendan (10) med vilje?

Politiet i Manchester jakter på sjåføren etter at en bil kjørte på en gutt og deretter stakk fra stedet.

Politiet i Manchester har frigitt en brutal overvåkningsvideo som viser at en bilist tilsynelatende med vilje kjører ned en ti år gammel gutt for så å stikke fra stedet.

Til alt hell slapp gutten fra hendelsen uten alvorlige skader. Politiet håper at videoen kan føre til et gjennombrudd i saken.

– Videoen er krystallklar. Bilføreren kolliderer med en ung gutt og kjører så iskaldt fra stedet mens gutten ligger på bakken, sier polititalsmann Adrian Spurrell i en pressemelding.

Se videoen øverst i artikkelen.

– Å etterlate en ung gutt i sjokk og skadet langs veien når du ikke aner hvor alvorlig skadet han kan være, viser svært bekymringsfullt lite empati og bekymring for guttens velvære. Vi trenger publikums hjelp til å indentifisere sjåføren, sier han.

Mareritt

Britiske Daily Mail har vært i kontakt med gutten, Brendan O’Connor-Bowden som mirakuløst slapp fra hendelsen uten større fysiske skader. Hendelsen har likevel gått hardt inn på ham.

Les også: Autistisk gutt påkjørt og dratt 30 meter - overlevde

– Jeg ser bilen hver gang jeg lukker øynene. Det svartnet for meg da det skjedde. Jeg husker ingenting. Det eneste jeg vet er at jeg lekte med vennene mine og i neste øyeblikk ligger jeg gråtende på bakken med mange personer rundt meg, sier han til avisa.

Påkjørt med vilje?

Guttens mor sier til samme avis at hun er overbevist om at gutten kunne blitt drept om bilen hadde kjørt noe raskere.

– Det er ut som han kjører på Brendan med vilje, men selv om det var en ulykke så skjønner jeg ikke hvorfor han ikke stanset for å hjelpe ham eller sjekke at han var ok? sier moren Katrina.

Politiet har identifisert bilen som en turkis Honda Civic produsert mellom 1991 og 1996. Hendelsen skjedde i Ashton-under-Lyne utenfor Manchester 2. september.

Les også: Gravid kvinne drept av brøytebil - barnet overlevde

Personvernpolicy