Meny

Jack the Ripper-gåten kan være løst

Forfatteren og amatøretterforskeren Russel Edwards mener han kan bevise identiteten til den notoriske seriemorderen Jack the Ripper, som sto bak en rekke brutale overgrepsmord på slutten av 1880-tallet.
Edwards har samarbeidet med den finske rettsmedisineren Dr Jari Louhelainen, og sammen mener de å ha funnet bevis for at drapsmannens identitet: Den polske innvandreren Aaron Kosminski - en av de hovedmistenkte i saken i alle år..


- Jeg er helt sikker, hevder han overfor nyhetsbyrået Reuters. - Vi har ugjenstridelige bevis. Vi har fått det til.

Et av ofrene, Catherine Eddowes, ble funnet i Mitre Street, i det som i dag er Londons finanssentrum. Edwards og hans kollega har undersøkt et plagg som skal ha tilhørt offeret, og DNA-materialet peker angivelig mot Kosminski.

Louhelainen bekrefter påstanden:

- DNA-funnene lyver ikke. En så lang DNA-rekke dukker ikke bare opp. Det går ikke an å være mer sikker, mener han.


Politiet anser fremdeles saken som uoppklart. Men Edwards og Louhelainen håper at et av de mørkeste mysteriene noensinne i den britiske kriminalhistorien nå kan anses som oppklart.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus