Meny

FNs menneskerettssjef ber verden beskytte kvinner fra IS

FNs ferske høykommissær for menneskerettigheter, Zeid Ra'ad al-Hussein, advarer sterkt mot ekstremistgruppen Den islamske staten (IS). Foto: Pierre Albouy / Reuters / NTB scanpix.
FNs nye menneskerettssjef sier det haster med å beskytte kvinner, barn og religiøse og etniske minoriteter fra Den islamske staten (IS).

– Det haster med å beskytte religiøse og etniske grupper, barn og kvinner, som risikerer å bli rekruttert og seksuelt misbrukt. Kvinner har blitt også blitt utsatt for sterke begrensninger, sa FNs nye menneskerettssjef Zeid Ra'ad al-Hussein i en tale til FNs menneskerettighetsråd mandag.

Les også: Den arabiske liga til felles front mot ekstremister

Hussein ba også statsministeren og den kommende regjeringen i Irak om å vurdere å bli med i Den internasjonale straffedomstolen (ICC) for å forsikre at forbrytelser i området blir fulgt opp.

Tidligere menneskerettssjef i FN, Navi Pillay, har uttalt at IS kan ha begått krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten.

– Slike kaldblodige, systematiske og forsettlige drap på sivile, plukket ut på grunn av sin religiøse overbevisning, kan utgjøre krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten, sa Pillay.

Les også: USA bomber IS-opprørere ved demning i Irak

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus