Meny

Obama: – NATO-land klare til å konfrontere IS

Barack Obama. Foto: NTB scanpix
Barack Obama sier han er trygg på at NATO-land og allierte står klar til å bli med på en internasjonal innsats mot ekstremistgruppen Den islamske stat (IS).

NATO-landene har enstemmig slått fast at ISIL utgjør en stor trussel for land i alliansen, sa Obama på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

– Våre allierte er klare til å gå sammen med oss for å konfrontere ISIL militært. Vi vil starte på et oppdrag som skal bryte ned og til sjuende og sist ødelegge ekstremistgruppen, sa han.

USA har i flere uker bombet IS-mål i Irak, og landet har sammen med flere allierte bidratt med våpenleveranser til kurdiske styrker som kjemper mot gruppen.

– Vi støtter irakiske styrker med utstyr og angrep fra luften, men trenger også effektive partnere på bakken for å få ISIL til å trekke seg tilbake. Løsningen vil deretter bli å ta ut ledelsen. Det kommer ikke til å skje over natten, men vi beveger oss stadig i riktig retning. Vi kommer til å nå målet, sa han.

Obama opplyste også at USAs utenriksminister John Kerry vil reise til Midtøsten.

Kerry skal etter planen redegjøre for Obama-administrasjonens IS-strategi i Kongressen neste uke.

– Jeg drar herfra trygg på at NATO-land og partnere er forberedt på å slutte seg til en bred, internasjonal koalisjon, avsluttet presidenten.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus