Øyer-drapet:

Kameraten samtykket til varetekt

Mannen i 20-årene som er pågrepet og siktet for medvirkning til Øyer-drapet og for falsk forklaring, var inne til et kort avhør onsdag. Mannen har samtykket til varetektsfengsling.

Politiet pågrep tirsdag mannen i 20-årene som de betegner som en god bekjent av den etterlyste Kim Andreas Kristiansen (23). 23-åringen er siktet for å ha drept sin stefar Bjarte Hansen (58) i Øyer i Oppland.

Kameraten er siktet for medvirkning til drapet og for falsk forklaring.

– Han avhøres i dag. Han har samtykket til varetekt og kommer derfor til å bli varetektsfengslet i en såkalt kontorforretning torsdag, sa politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen i Lillehammer til den fremmøte pressen onsdag ettermiddag.

Søkte etter gjenstander

Politistasjonssjefen sa at det tekniske og taktiske arbeidet pågår for fullt på de stedene der politiet har behov for å drive etterforskning. Onsdag ble det foretatt grundig søk i en elv og en foss nær en vei opp mot Hafjell samt i en bolig i Lillehammer.

– Vi søker ikke etter personer, men etter gjenstander som kan ha tilknytning til saken, sa han.

Fordi den hovedmistenkte fortsatt er på frifot, velger politiet å være tilbakeholdne med opplysninger, og Bergundhaugen ville derfor ikke kommentere om det ble gjort funn i elva.

– Vi holder fortsatt alle muligheter åpne om hvor den etterlyste befinner seg, sa han.

Politiet gjennomsøkte også en bolig i Lillehammer som knyttes til saken. Dagbladet var til stede da politiet kom ut med en svart bag fra huset.

BAKGRUNN: Venn pågrepet for medvirkning til Øyer-drapet

Flere avhør

Den pågrepne kameraten satt onsdag i avhør.

– Han tar det tungt, men er villig til å samarbeide med politiet. Han har hatt en god natts søvn etter mange dager med vanskelige opplevelser. Vi startet på avhøret tirsdag kveld og holdt på ganske lenge. I dag har han avsluttet dette første avhøret, sa mannens forsvarer, advokat Lorentz Stavrum, til NTB onsdag kveld.

– Jeg forholder meg til at han så langt er siktet for uriktig forklaring. Så får andre spørsmål være noe politiet vurderer når de får tingene mer på det rene, sier han.

Advokaten sier at politiet ikke på langt nær er ferdig med avhørene.

– De kommer til å fortsette torsdag og kanskje videre også. Han sitter i Lillehammer, men hvor han skal være fremover blir avgjort torsdag.

Fraktet liket

Etter det VG har fått opplyst, skal kameraten ha kjørt liket av den drepte til stedet hvor 58-åringen ble funnet i et brennende bål torsdag i forrige uke.

– Dette er et betydelig fremskritt. Han ble pågrepet på bakgrunn av tekniske funn, sa konstituert politimester Olav Sørby i Gudbrandsdal politidistrikt på en pressekonferanse i Lillehammer onsdag formiddag.

Bergundhaugen gjentok på pressemøtet oppfordringen til den hovedsiktede 23-åringen om å melde seg.

– Etter at hans bekjente nå er pågrepet og bidrar i saken, oppfordrer vi ham på nytt, og enda sterkere nå, til å melde seg for politiet, sa han.

Tok bussen

Det er om lag 3 kilometer i luftlinje fra leiligheten der stesønnen bodde med sin stefar til stedet ved Gamle Hundersetervegen på Hafjell der levninger av stefaren ble funnet i et bål som fortsatt var varmt torsdag 14. august.

Bussjåfør Olav Angard er et av de siste vitnene som så stesønnen. Torsdag ettermiddag gikk 23-åringen på bussen hans i Øyer noe under to timer etter at politiet ble orientert om funnet. Han gikk på bussen ikke langt unna bålet.

– Han gikk på bussen i Øyer klokken 13.45 og gikk av på Lillehammer skysstasjon klokken 14.05, sier Angard til NRK.

Ifølge sjåføren, som har hatt siktede som passasjer flere ganger, virket 23-åringen stresset. Siden fredag har ikke politiet registrert noe livstegn fra ham, men har opplyst at de ikke har grunn til å tro at han er død.

Personvernpolicy