«Leketerrorist gis bort - frakt inkludert»

FJERNET: Denne annonsen lå ute på Finn.no i omlag en time før den ble fjernet. Faksimile: Finn.no (skjermdump)
FJERNET: Denne annonsen lå ute på Finn.no i omlag en time før den ble fjernet. Faksimile: Finn.no (skjermdump)

I en annonse på Finn.no lover FpU-leder Atle Simonsen å betale for utsendelsen av islamisten Ubaydullah Hussain.

Ubaydullah Hussain sto i forrige uke frem i VG og støttet de ekstreme islamistene i IS (Den Islamske stat, tidligere ISIL).

Etter intervjuet har Per Sandberg (FrP) åpent uttalt at han vil gjøre det han kan for å kaste islamisten ut av landet.

Nå får Sandberg støtte fra lederen av ungdomspartiet FpU.

– Flere har tatt til orde for at Hussain får finne seg et annet land som deler verdiene og har hans likemenn. Når han kjemper så hardt mot det vi i Norge står for, skal han vite at han står fritt til å forlate landet, sier FpU-leder Atle Simonsen til ABC Nyheter.

Les også: Vil kaste Ubaydullah Hussain ut av landet

– Leketerrorist gis bort

Tirsdag la Simonsen ut følgende annonsetekst på Finn.no:

«Leketerrorist gis bort - Frakt inkludert»

ANNONSE: Atle Simonsen, formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU). Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)ANNONSE: Atle Simonsen, formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU). Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Bor du et sted hvor kvinner blir steinet, homofile blir banket opp, meningsmotstandere blir halshugget og ytringsfrihet ikke er så viktig? Da er vi på jakt etter deg. Vi gir bort en pent brukt leketerrorist til et hjem som passer han bedre. Arslan Maroof Hussain, eller Ubaydallah som vi liker å kalle han, synes Norge er et altfor demokratisk og likestilt sted å bo. Derfor har vi ikke annet valg enn å gi slipp på han. Ubaydallah er 28 år og relativt stueren. Bør holdes unna utildekkede kvinner og homofile. (Slapp av, han biter ikke). Trives best i hjem fritt for vestlig kultur. Til daglig er Ubaydullah en profilert islamist som har figurert på Politiets sikkerhetstjenestes (PST) liste over radikale ekstremister. Vi ønsker ikke å ha slike statsborgere som verken respekterer likestilling, ytringsfrihet og andre trosretninger. Hvis du har et godt hjem for Ubaydallah, så sender vi han på første fly til deg. Frakten er betalt av Fremskrittspartiets Ungdom. Etter henting ber vi om passet hans tilsendt i retur, da Ubaydallah ikke er ønsket tilbake i det frie demokratiske Norge. Ta kontakt pr.mail ved interesse (ingen selgere eller useriøse henvendelser). Med vennlig hilsen Fremskrittspartiets Ungdomsparti Formann, Atle Simonsen».

Les også: Muslimer demonstrerer mot Den islamske staten

– Nyter godt av vårt demokrati

Til ABC Nyheter sier Simonsen at responsen har vært formiddabel etter at annonsen ble lagt ut ved 18.30-tiden tirsdag. En snau time senere ble annonsen fjernet.

– Vi har kun fått positive tilbakemeldinger. Folk er enige om at en person som hater det Norge står for kan komme seg ut av landet. Det er i tillegg ganske ironisk at en mann som snakker så ned om landet vårt nyter godt av vårt demokrati, sier han.

KRITIKK: Ubaydullah Hussain får massiv kritikk etter et intervju med VG. Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)KRITIKK: Ubaydullah Hussain får massiv kritikk etter et intervju med VG. Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)

– Er innholdet seriøst ment?

– Absolutt. Det er forsøkt skrevet på en morsomt måte, men budskapet er alvorlig ment. Jeg håper han reiser ut av landet vårt og sender passet i retur, sier han.

Det var Aftenbladet som først skrev om saken.

Les også: Fremtredende irakere i Norge raser mot ekstremister

Ikke klarert med FrP

Annonsen ble samtidig lagt ut på FpU sin Facebook-side hvor den siden onsdag ettermiddag er vist 85.000 ganger.

Jeg tror alle nordmenn er samstemte i at holdningene denne islamisten står for, ikke er ønsket her i Norge, sier Simonsen.

FpU-lederen forteller at annonsen ikke var klarert med FrP-sentralt.

Dette ble gjort på eget initiativ. Vi har ikke fått noen signaler om at dette var feil, så jeg tror ikke det er noen kontrovers rundt dette, sier han.

Les også: Hussain dømmes for trusler mot journalister

Dette er hykleri

Det har ikke lyktes ABC Nyheter å få en kommentar fra Ubaydullah Hussain tirsdag ettermiddag. Til Dagbladet har Hussain tidligere uttalt at FrP kommer med rasistiske kommentarer når de ønsker ham ut av landet.

De må tolerere at norske borgere er uenige med deres politiske synspunkter, og ser opp til andre systemer som fungerer bedre enn den Vesten står for, skrev Hussain i en epost til avisen.

Og fortsatte:

Dersom de ønsker oss ut av landet, hvorfor er to av våre brødre da fengslet fordi PST mener at de skulle til Syria? Dette er hykleri, hvor de på den ene siden ønsker oss ut, men samtidig arresterer oss.

Personvernpolicy