Kunde skjelte ut raner - avverget bankran

James Rowley hylles som helt etter å ha konfrontert en bankraner i London.

Det var november i fjor at en 47 år gammel mann forsøkte å rane en bankfilial i Croydon, sør for London. Men ransforsøket gikk ikke helt som planlagt, for bankkunden James Rowley oppdaget at pistolen til raneren var falsk.

Se overvåkningsvideo av hva som skjedde da han konfronterte raneren.

- Det er takket være Rowleys mot og borgerplikt at raneren er bak lås og slå, sier David Barnfather i londonpolitiet i en pressemelding.

Se også : Far lærte opp barna til å rane banker

Rowley ble denne uken hyllet av politiet. Han fikk en pris og en belønning.

- Jeg handlet på instinkt. Jeg så at pistolen var falsk så jeg visste at jeg måtte gjøre noe. Jeg ba han om å stikke og da han løp tenkte jeg at dette burde han ikke slippe unna med, så jeg løp etter han. Med hjelp av en venn klarte jeg å holde han nede til politiet kom, sier Rowley.

Se også: Her går alt galt for raneren

Den 47 år gamle raneren ble denne uka dømt til livstid i fengsel for flere ran i tillegg til dette ransforsøket.

Det var en heller dårlig dag på jobben for bankraneren. Det finnes også andre ran som ikke går helt etter planen. En kioskraner i Florida var det i vinter ingenting som stemte. Se resultatet i videoen under:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus