90-åring dømt til fengsel: – Jeg kommer til å ta livet mitt

Smuglet kokain for meksikansk narkokartell.

Det ble en bursdagsfering litt utenom det vanlige for Leo Sharp, som tilbragte 90-årsdagen sin i en rettsal i Detroit.

Han ble dømt til tre års fengsel etter å ha smuglet 100 kilo kokain, men ifølge Sharp vil han heller ta sitt eget liv en å tilbringe resten av sitt lange liv i fengsel.

Sharp, som er en dekorert veteran fra andre verdenskrig har ifølge påtalemyndigheten smuglet opptil 1250 kilo kokain, på vegne av et meksikansk narkotikakartell.

Les også: Smuglet narkotika bakt inn i brød

Til tross for Sharps høye alder og påståtte demens ønsket ikke dommeren å la 90-åringen sone straffen sin i hjemmearrest.

– Han var en del av en enorm narkotikaoperasjon som smuglet dop fra Mexico til Detroit, sier dommer Nancy Edmunds som påpeker at handlingen hans har indirekte skadet flere liv, ifølge Detorit Free Press.

Sharp sier selv at tre år i fengsel er en dødsstraff og at han er knust over dommen.

Det hele startet i 2011 da Sharp ble stoppet på en motorvei med kokain verdt 17 millioner kroner i bagasjen. I avhør sa Sharp at han blitt truet på livet og ikke hadde noe annet valg, men tilsto senere til smuglingen.

Les også: Pensjonist (70) grep etterstokkensin - ble skutt av politiet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus