Meny

Her festet Northug før den ville bilferden

Skistjernen totalvraket millionbil på vei hjem fra byen.
Petter Northug:
  • Navn: Petter Northug jr.
  • Alder: 28 (født 6. januar 1986)
  • Klubb: Strindheim
  • Yrke: Langrennsløper
Viktigste meritter:
  • VM: 9 gull, 3 sølv
  • OL: 2 gull, 1 sølv, 1 bronse
  • Verdenscupen: 18 seirer, 2 sammenlagtseirer (2012/2013, 2009/10).
  • Aktuell: Innrømmet søndag kveld å ha krasjet mens han kjørte bil i alkoholpåvirket tilstand i Trondheim tidlig søndag morgen.

 

 


 

Følg saken:

Politiet i Trondheim har fortsatt ikke tatt ut noen formell siktelse mot skistjernen Petter Northug.

– Det er to som har status som siktet. Men det er ikke tatt ut noen formell siktelse, sier jourhavende jurist Marte Myre Linberg i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB mandag morgen.

Bilulykken fant sted 05.36 søndag morgen. Bilen som ble kjørt av skistjernen Petter Northug raste gjennom en rundkjøring og dro med seg flere skilt før den kollidere med et autovern. Bilen ble totalvraket, og en mann født i 1991 som satt i passasjersetet brakk kragebeinet og fikk lettere skader.

Les også: Jurister tror på ubetinget fengsel for Northug

Omfanget på skadene tyder på at bilen holdt et langt høyere hastighet en det som var tillatt.

Før bilturen med Northug bak rattet festet langrennsstjernen på utestedet Studio 20 i Trondheim. Se video øverst i saken.

Rømte fra åstedet

Det var lenge uvisst om Northug var involvert i ulykken. Skistjernen, som var sammen med en kompis når ulykken inntraff, var ikke på åstedet når politiet kom.

Northug ble senere sporet opp av politihunder i huset hans noen hundre meter unna. Søndag kveld innrømmet Northug at det var han som kjørte bilen, og at han var påvirket av alkohol da ulykken skjedde.

Bakgrunn: Petter Northug innrømmer promillekjøring

Risikerer fengsel

Northugs hovedsponsor, Coop, sier i en pressemelding at de er skuffet over at Petter har begått et alvorlig lovbrudd og vurderer nå å droppe millionavtalen med skistjernen. 

Jurister mener at Northug nå må forberede seg på opptil 60 dager ubetinget fengsel.

Les også: Se bildene fra Northug-krasjen

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus