Meny

Øystein lagde ellevill musikkvideo for å hylle NAV

De får vanligvis bare pepper, men nå har NAV fått en egen videohyllest.

Øystein Lunde Ingvaldsen fra Vesterålen fant ut at han ville lage en videohyllest til sosialkontoret. Så han komponerte, mikset, sang og spilte inn musikkvideoen «Kjære NAV» som han fredag la ut på YouTube. Ideen kom mens han satt i bilen.

Se musikkvideoen øverst i artikkelen.

– Låten og filmen falt ned i hodet mitt mens jeg kjørte bil. Det er veldig sjeldent at man får fiks ferdige sanger servert slik, sier Lunde Ingvaldsen til lokalavisa vol.no, som først omtalte den elleville videoen.

Lunde Ingvaldsen har tidligere drevet lydproduksjonsfirma og jobber nå som fotograf i Bø i Vesterålen i tillegg til en 70 prosents stiling som lærer i Kulturskolen.

– Har hatt mine frustrasjoner

Han kjenner flere som jobber i NAV, men har i likhet med mange andre hatt opplevelser med hvor firkantet systemet kan være.

– Jeg, som mange andre, har hatt mine frustrasjoner ovenfor NAV, men jeg sympatiserer enormt for de som jobber der ettersom jeg vet hvilke trange arbeidsrammer og byråkratiske regler de jobber under. Det må være tungt å ta imot all kritikken de får, når de egentlig bare er ute etter å hjelpe folk, sier han til Dagbladet.

– Ikke ute etter å støte noen

Til Dagbladet sier han også at han ønsker at folk skal tolke låten som de selv vil.

- Jeg er ikke ute etter å støte noen. Jeg ville bare lage en humoristisk låt og gi en klapp på skulderen til de som holder ut med å jobbe der. Jeg vet at de selv plages med enkelte ting og har masse problemer, så jeg ville rett og slett hylle dem litt for innsatsen de gjør, sier han til Dagbladet.

Ba om å få være med

Før han publiserte videoen ville han vise den til sin lokale NAV-kontor. Sjefen likte sangen så godt at hun på egen initiativ ba om at kontoret kunne få være med i musikkvideoen.

– Jeg synes forslaget var så bra at vi dro ned til stranden allerede samme kveld og spilte inn sekvensen, forteller Lunde til avisa.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus