DENNE BILEN ER REGISTRERT FOR TO PERSONER:

Tatt i 100 km/t med ti personer for mye om bord

Denne varebilen ble stanset i 100-sonen på E6 med ti passasjerer for mye. Foto: UP Østfold
Denne varebilen ble stanset i 100-sonen på E6 med ti passasjerer for mye. Foto: UP Østfold

Utrykningspolitiet stanset onsdag en varebil med skremmende stor overlast på E6 i Østfold.

– Dette var en bil som var viktig å få av veien. Med så stor overlast blir den å regne som en murstein på veien, uten kjøreegenskaper overhodet, forteller distriktsleder Stein-Olaf Røberg i UP Østfold til ABC Nyheter.

Han snakker om en Volkswagen Transporter varebil som UP stanset på E6 ved Råde i Østfold onsdag ettermiddag. Varebilen, som er registrert for to passasjerer inkludert sjåfør, hadde hele tolv personer ombord. Det var en oppmerksom bilist som tipset politiet om den farlige ferden.

Til sammen hadde den rumenskregistrerte bilen en overlast på vel 640 kg.

Les også: Sofa skapte kaos på E18

– Vi tok umiddelbart beslag i førerkort, og alle om bord fikk utskrevet gebyr på 1500 kroner hver, sier UP-leder Røberg. Føreren kan vente seg sperrefrist på norske veier og en større bot.

Bilen holdt god fart østover på den regnvåte veibanen da den ble stanset, og UP observerte at føreren foretok flere forbikjøringer i 100-sonen.

«E6 Østfold i ettermiddag. Bil reg. for 2 hadde med 12 personer og 640 kg overlast. Førerkortbeslag», skriver Utrykningspolitiet på Twitter, og tagger for sikkerhets skyld meldingen med «

Se også: Se villmannskjøringen i 300 km/t

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus