Meny

Xi Jinping på ny sjarmoffensiv

Kinas president Xi Jinping overrasket Beijings innbyggere tirsdag da han dukket opp i et tradisjonelt nabolag og småpratet med innbyggerne.

Et mobilopptak av Xi Jinpings uventede besøk i et tradisjonelt nabolag viser hvordan presidenten småprater med de entusiastiske innbyggerne i Beijing. Han spør de som er til stede om hvordan de liker livet i bydelen, og tilbyr alle som ønsker å få et bilde med statslederen.

Besøket fant sted i den historiske smågaten Yuer, som er er et populært sted å spasere i Beijing. Området er preget av gateselgere som tilbyr matretter og suvenirer.

For bare noen uker siden besøkte Xi Jinping en folkelig lunsjrestaurant i Beijing i et lignende uventet besøk. President Xi betalte for sitt eget måltid, og småpratet med kundene. Restauranten har siden blitt en turistattraksjon i seg selv.

Etter det seneste gatebesøket ble President Xi berømmet av nettbrukere i hele landet. Mange påpekte - kanskje ikke helt uten ironi - at det var modig av presidenten å bevege seg ut på gatene, med tanke på den skadelige luftforfurensingen som preger byen.

«Vi puster sammen og deler samme skjebne», påpekte en av Kinas aviser i landets sosiale medier.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus