Meny

Paven kjempet mot værgudene

Om det var høyere makter som sto bak vet man ikke, men pave Frans fikk sin fulle hyre mot vinden under sin tale på Petersplassen.

Pave Frans ble kåret til årets person av Time og er tre ganger så populær som forgjengeren sin, pave Benedikt, men på Petersplassen onsdag ble han satt på en real tålmodighetsprøve.

Vinden tok først tak i pavens lille hatt, zucchettoen, under en opplesing. Senere tok vinden også kraftig tak i pavens kappe og sendte den over hodet på paven. Den katolske kirkens hellige overhode klarte likevel å holde på tålmodigheten og fullførte opplesingen.

Se den noe komiske hendelsen i videoen øverst i artikkelen

Om det var en test fra pavens overhode vet man ikke, men det skapte like fullt en komisk situasjon i en ellers alvorlig tale.

Les også:  Paven: - Hva driver nonnene med?

I sin tale ba paven om at volden i Ukraina måtte stanses. Han medelte også at hans tanker gikk til det ukrainske folk og at han ber for ofrene.

Dette er ikke første gang paven har blitt utsatt for tålmodighetsprøver på Peterplassen. I fjor høst ønsket en liten gutt å leke med paven og nektet å forlate scenen. Se hvordan det hele utspant seg i videoen under:

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus