Meny

Spøker det i den eldgamle puben?

Eieren hevder i alle fall at dette viser at Storbritannias fjerde eldste pub er hjemsøkt.

Puben Ye Olde Man and Scythe i Bolton utenfor Manchester har vært gjennom mye. Den ble etablert i 1251 og er kjent som Storbritannias fjerde eldste nålevende pub og skal i tillegg en av de mest hjemsøkte. Pubeier Tom Dooley fikk seg en støkk da han så gjennom overvåkningsbildene fra natt til fredag i forrige uke.

Se videoen og døm for deg selv (hvis du tør) øverst i artikkelen.

- Jeg kom ned på morgenen og så knust glass på gulvet. Jeg ble mistenksom og kikket på overvåkningskameraet. Det var da jeg så at kameraet hadde sluttet å fungere, sier pubeieren til Manchester Evening News.

- Skeptisk

Opptaket hadde stoppet klokka 06.18. Det siste den filmet var en figur pubeieren tror er et spøkelse.

- For å være ærlig ble jeg bekymret. Jeg er skeptisk når det kommer til spøkelser, men man tror jo det kan jo være noe i det når man ser noe som dette, sier han til avisen.

Hjemsøkt av tidligere eier

Puben er kjent for å være hjemsøkt av en tidligere eier. James Stanley, jarlen av Derby, som tilbragte sine siste timer i puben før han ble henrettet i 1651 for sin rolle i borgerkrigen.

Boltonmassakeren i 1644 skal også ha skjedd i gatene like utenfor puben.

Populær blant spøkelsesjegere

Med en historie som strekker seg over nesten 800 år har puben vært populær blant spøkelsesjegere. I 2006 hevder klarsynte at de fant over 25 gjenferd og ånder. Deriblant en hund og en åtte år gammel jente.

- Det er den fjerde eldste puben i Storbritannia så den har hatt sin del av dødsfall og alt mulig, sier pubeieren.

Saken har blitt omtalt i flere medier i England og på sosiale medier går debatten om dette er bevis for paranormal aktivitet eller om det bare er oppspinn.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus