Meny

Ville du ha grepet inn?

Mann kidnappet gutt. Slik reagerte folk rundt

Hva ville du gjort om du ble vitne til en kidnapping? Utstyrt med skjult kamera ville Yousef Erakat finne ut av akkurat det.

Mens noen bare gikk videre, var det kanskje overraskende mange som grep inn da Erakat ga inntrykk av at han kidnappet en gutt midt på gata. En kvinne ga til og med «kidnapperen» en real omgang med pepperspray.

I videoen med tittelen «The Kidnapping Children Experiment», som er lagt ut på YouTube, får man se hvordan vanlige folk reagerer på å bli vitne til en kidnapping.

Se videoen øverst i artikkelen

Gutten som tilsynelatende blir kidnappet er med frivillig i eksperimentet, men det vet ikke folkene som går forbi. Alt ble filmet med skjulte kameraer.

Se også: Slik reagerte de da de ble vitne til mord

Erakat forklarer at hans største frykt som barn, var å bli bortført. Med videoen ønsket han å få bukt med barndommens demoner,  samtidig som han ville få folk til å spørre seg selv hva de ville gjort om de ble vitne til en kidnapping.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus