Meny

Åtte sjeldne biler slukt av synkehull

Midt i bilmuseet åpnet et 12 meter bredt og 10 meter dypt synkehull seg onsdag, og dro med seg åtte sjeldne biler.

Det var i museet National Corvette Museum i Bowling Green i Kentucky i USA at gulvet falt sammen tidlig onsdag morgen. Ned i hullet forsvant åtte av bilene museet hadde på utstilling. Seks av bilene var museets egne, mens en 1993 ZR-1 og en 2009 ZR1 Blue Devil var utlånt av General Motors.

Se video fra stedet øverst i artikkelen

De seks andre bilene som ble tatt av synkehullet var en svart Corvette fra 1962, en PGP pave car fra 1984, en hvit 1 Millionth Corvette fra 1992, en Ruby Red 40th Anniversary Corvette fra 1993 en Mallett Hammer Z06 Corvette fra 2001 og en hvit 1.5 Millionth Corvette fra 2009.

Se også: Jeff Bush (36) slukt av synkehull

Museet er stengt inntil videre, i et forsøk på å finne ut om synkehullet vil utvide seg ytterligere.

Et synkehull oppstår når vann graver ut jordsmonnet under bakken. Tilslutt vil støtten forsvinne, og bakken over kollapse.

Se også: Her forsvinner huset i bakken

Florida har et jordsmonn som fører til mange synkehull. I august i fjor kollapset et hotell her som følge av et synkehull. Se videoen av det her: (les artikkelen)

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus