Hvalfangere og miljøaktivister anklager hverandre for sabotasje

Japanske myndigheter med frontalangrep på Sea Shepherd etter angrepsanklager.

Søndag barket skipene «Bob Barker» fra Sea Shepherd Ausrtalia og hvalfangerfartøyet «Yushin Maru nr. 2» sammen i Sørishavet. Sea Shepherd var raskt ute i australske medier og hevdet at de ble angrepet av hvalfangerne.

– Vi har aldri før opplevd et slikt hensynsløst og koordinert angrep på oss ute i det blå hav, sier talsmann for Sea Shepherd, Petter Hammarstedt til The Sydney Morning Herald.

Les saken: Sea Shepherd mener de ble angrepet

Nå har japanske myndigheter tatt til motmæle og de er ikke nådlige i sin kritikk av Sea Shepherd.

Se video fra de to forskjellige skipene og døm selv øverst i artikkelen.

– Sabotasje

– De har utført sabotasje på tre av våre forskerfartøy, ledet av Yushin Maru. Inkludert å trakassere dem med tau og ved å komme unormalt nære skipene. som et resulatet av dette fikk «Yushin Maru» tauet viklet inn i propellen og «Yushin Maru nr. 2» fikk skader i skroget, sa talsmann for japanske myndoigheter, Yoshihide Suga på en pressekonferanse mandag.

Bakgrunn: Sea Shepherd jakter japanske hvalfangere

Begge parter hevder også at den andre parten forsøkte å vikle inn et tau i propellen på skipene. Sea Shepherd-fartøyene «Bob Barker» og «Steve Irwin» hadde fulgt etter tre hvalfangerfartøy i åtte dager da sammenstøtet skjedde.

Ingen personer ble skadet i sammenstøtet.

Les også: Sea Shepherd: - Har forhindret japansk hvalfangst

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus