Meny

Politimann forsøkt kjørt ned – se den ville biljakten

To menn er pågrepet etter at de forsøkte å kjøre ned en politimann. Mennene ble tatt etter at de krasjet i et butikkvindu i Haugesund etter en biljakt.

Det var ti minutter over midnatt natt til søndag at politimannen ble forsøkt kjørt ned. Politimannen var ute på et tjenesteoppdrag på en adresse i Kopervik da bilen med de to mennene kom kjørende.

Se også: Far i biljakt i 160 km/t med barn i baksetet

– De to er godt kjent av politiet fra før, så vi ville gjerne snakke med dem, noe de ikke var interessert i. Da de kjørte fra stedet, nærmest sneiet de borti politimannen. Han ble truffet i beinet av bilen, men ble ikke skadet, opplyser operasjonsleder Trond Olav Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Drøye én time senere ble bilen observert ved Karmsund bru idet den var på vei over fra Karmøy til Haugesund. Etter en lengre biljakt på både nordlige deler av Karmøy og i Haugesund stoppet ferden i inngangspartiet til en Kiwibutikk i Haugesund.

Se video av biljakten og pågripelsen øverst i artikkelen

– Politiet oppnådde ikke å stanse bilen på Karmøy, og den kom seg over til Haugesund hvor den ble forfulgt i cirka 30 minutter i diverse gater i sentrumsnære strøk før den kjørte inn i inngangspartiet til en Kiwiforretning i krysset Tuhauggata og Breidablikkgata. Det var ikke snakk om hårreisende hastigheter, understreker Friberg.

Se også: Vill biljakt ender i kniv-spade-duell

I bilen befant det seg to menn som ikke ble alvorlig skadd i kollisjonen, men inngangen til butikken fikk store skader.

Den 43 år gamle sjåføren og hans 47 år gamle passasjer ble pågrepet av politiet, og det ble funnet narkotika i bilen. De sitter nå i varetekt i Haugesund og skal avhøres. (©NTB)

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus