Meny

Paven mener Internett er en gave fra Gud

Pave Frans sa i en kunngjøring torsdag at sosiale medier og Internett er en gudsgave for dialog. Samtidig ba han den digitale verden om å roe ned og vise litt omtanke.

Den nye paven er kjent for å bruke sosiale medier aktivt, og sendte torsdag ut et skriv, der han sier at Internett var en gave fra Gud som må brukes til god dialog. Samtidig advarte han om at det å bruke for mye tid på nettet kan isolere folk fra venner og familie.

Paven stiller i blant opp på såkalte «selfies», selvportretter tatt med mobiltelefonen. Foto: ScanpixPaven stiller i blant opp på såkalte «selfies», selvportretter tatt med mobiltelefonen. Foto: Scanpix

Se også: Gutten nekter å forlate paven

Kunngjøringen kom på den katolske kirkens dag for kommunikasjon.

Se erkebiskopen for kommunikasjon, Claudio Celli, utdype pavens kunngjøring i videoen øverst i artikkelen.

Paven ville også at katolikker ikke skal være arrogante, og tro at de sitter på den eneste sannheten. I beskjeden torsdag sa han at nettet gir uante muligheter til å føre sammen mennesker fra forskjellige kulturer.

Les også: Vil du feire Valentine med kjæresten og paven?

Paven bruker også telefonen hyppig, men ble forundret da han møtte telefonsvareren til et kloster i Spania nylig. – Hva i all verden driver nonne med?, sier paven til telefonsvareren. Hør opptaket her:

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus