Meny

Slik gikk det da Lance trosset skredvarsel

Videoen kommer fra et kamera montert på Lance Lights hjelm. Den fanger opp hvert øyeblikk før, under og etter turen gjennom snøskredet. Foto: Skermdump fra video
Skredet kunne begravet han og andre skigåere i området levende, ifølge skredekspert. Se opptak av den skremmende hendelsen.

Med en god porsjon flaks, og lynrask reaksjon, overlevde Lance Light snøskredet som han selv utløste lørdag morgen på Berthoud Pass i USA.

Les også:  Her står turistene på ski i Nord-Korea

Videoen kommer fra et kamera montert på Lights hjelm. Den fanger opp hvert øyeblikk før, under og etter turen gjennom snøskredet.

–  Det hele skjedde på sekunder. Det var helt sinnsykt, forteller Light til CBS. 

Med liten tid til å reagere oppdaget han at snøen åpnet seg under han, og forvandlet seg til et fullverdig skred.

Les også:  Redningsmannen måtte selv reddes

–  Jeg så at snøen sprakk, så jeg kjørte det jeg kunne utfor stupet og brukte kollisjonsputen min for å komme meg ut av snøen, forklarer Light til CBS.

Skredekspert Aaron Davidson fra Grand County i USA målte størrelsen av ras i området, og målte snødybden fra seks til åtte meter. Han målte Lights skred til medium størrelse, og forteller CBS at skredet lett kunne skadet noen, eller enda verre; begravet noen helt.

En backcountry skiløper levde et skred som han utløste lørdag morgen på Berthoud Pass , og det ble alt fanget på video .

Lance Lett sa han var forberedt , men sier ting kunne ha endt annerledes for alle som ikke vet risikoen .

Videoen kom fra et kamera montert på Lett hjelm . Den fanger opp hvert øyeblikk før , under og etter turen sin gjennom snøskred

" Det var litt over så rask , det var gal , " Light sa .

Til tross for rapporter om farlige skredforhold, lys og en venn bestemte seg for å gå toppturer på Berthoud Pass . De hadde utstyr og kunnskap til å vite hva du skal se etter , men bestemte seg for å ta en risiko på en mer tvilsom løp.

" Når du ser videoen på nært hold , jeg gå på ski over et par andres låter som ikke utløser den i utgangspunktet, " Light sa .

Innen øyeblikk om å gjøre at dråpe , Light sett som snø splittet under ham og åpnet opp til en fullverdig skred .

"Jeg så det brudd , og jeg bare prøvde å rett linje det utfor stupet og umiddelbart distribuere min kollisjonspute , " Light sa . " Veien var bare 300 meter unna, og det var mange mennesker der oppe trugegåing og har en god tid som ikke har noen varder, som ikke har noe snøskred gear. "

Aaron Davidson , et skred tech i Grand fylke som svarte til raset , sier ideen om at skred er begrenset til dypt i backcountry kunne ikke være lengre fra sannheten , og dette er en et eksempel som beviser at de kan og vil skje bare omtrent hvor som helst .

" Vi er definitivt fortelle dem til å være smartere , ikke valgte store linjene akkurat nå , valgte fin myk ting , " Davidson sa . " Vent til snøen konsoliderer litt og Snødekket blir litt mer vennlig mot skiløpere . "

Lett vet han burde ha gjort ting annerledes , og han sier med så mye som han hadde gjort for å utdanne seg på skredforhold, hans var en lærepenge han ikke kunne få noe annet sted - en han håper andre vil lære av .

" Kanskje jeg var i en litt mer av en risikofylt sone , selvsagt , men det bare viser at mange ting kan gli med ikke mye innvirkning på dem , og de kan gå stort akkurat nå , " Light sa .

Davidson målte størrelsen av ras og funnet snø var seks til åtte meter dypt i enkelte områder. Han kalte det et medium størrelse skred . Han sier det kan ha veldig lett skadet noen, eller enda verre , begravet noen helt .En backcountry skiløper levde et skred som han utløste lørdag morgen på Berthoud Pass , og det ble alt fanget på video .Lance Lett sa han var forberedt , men sier ting kunne ha endt annerledes for alle som ikke vet risikoen .Videoen kom fra et kamera montert på Lett hjelm . Den fanger opp hvert øyeblikk før , under og etter turen sin gjennom snøskred" Det var litt over så rask , det var gal , " Light sa .Til tross for rapporter om farlige skredforhold, lys og en venn bestemte seg for å gå toppturer på Berthoud Pass . De hadde utstyr og kunnskap til å vite hva du skal se etter , men bestemte seg for å ta en risiko på en mer tvilsom løp." Når du ser videoen på nært hold , jeg gå på ski over et par andres låter som ikke utløser den i utgangspunktet, " Light sa .Innen øyeblikk om å gjøre at dråpe , Light sett som snø splittet under ham og åpnet opp til en fullverdig skred ."Jeg så det brudd , og jeg bare prøvde å rett linje det utfor stupet og umiddelbart distribuere min kollisjonspute , " Light sa . " Veien var bare 300 meter unna, og det var mange mennesker der oppe trugegåing og har en god tid som ikke har noen varder, som ikke har noe snøskred gear. "Aaron Davidson , et skred tech i Grand fylke som svarte til raset , sier ideen om at skred er begrenset til dypt i backcountry kunne ikke være lengre fra sannheten , og dette er en et eksempel som beviser at de kan og vil skje bare omtrent hvor som helst ." Vi er definitivt fortelle dem til å være smartere , ikke valgte store linjene akkurat nå , valgte fin myk ting , " Davidson sa . " Vent til snøen konsoliderer litt og Snødekket blir litt mer vennlig mot skiløpere . "Lett vet han burde ha gjort ting annerledes , og han sier med så mye som han hadde gjort for å utdanne seg på skredforhold, hans var en lærepenge han ikke kunne få noe annet sted - en han håper andre vil lære av ." Kanskje jeg var i en litt mer av en risikofylt sone , selvsagt , men det bare viser at mange ting kan gli med ikke mye innvirkning på dem , og de kan gå stort akkurat nå , " Light sa .Davidson målte størrelsen av ras og funnet snø var seks til åtte meter dypt i enkelte områder. Han kalte det et medium størrelse skred . Han sier det kan ha veldig lett skadet noen, eller enda verre , begravet noen helt .

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus