Fire år gamle Sherwyn er Mensa-medlem

Lille Sherwyn Sarabi har ganske uvanlige intellektuelle evner.

Sherwyn Sarabi fra Barnsley i Yorkshire har lært seg periodesystemet utenat. Han har begynt på skolen to år før tiden, og ble medlem av Mensa i en alder av tre år.

Han lærte seg sine første ord i en alder av ti måneder. Da han hadde fylt to kunne han allerede lese, telle til hundre, og kjenne igjen flagg og navn på mange av verdens land.

De fleste fireåringer har ennå ikke begynt med skolegangen, men Sherwyn bruker allerede skolebøker for niåringer på Rastrick Independent School i Huddersfield.

I et Skype-intervju med ABC Nyheter viser fireåringen frem noen av sine evner. I tillegg til å memorisere faktainformasjon som periodetabellen, kan han skille mellom partall og oddetall, og løse enkle regnestykker.

Den stolte moren, 37 år gamle Amanda, sier til britiske medier at Sherwyn er et helt vanlig barn på de fleste måter. Han liker å leke, å være utendørs, og å være sammen med andre barn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus