Piloten:

– Beklager folkens, vi har landet på feil flyplass

Ny flyplassflause i USA. 124 passasjerer måtte busses til riktig flyplass.

– Landingen var veldig humpete. Vi skjønte med en gang at noe måtte være galt, sier en passasjer til Reuters.

Boeing 737-700-maskinen fra Southern Airways skulle frakte 124 passasjerer fra Chicago Midway-flyplassen til Branson i Missouri, men reisen endte 11 kilometer lengre nord på den langt mindre PLK Graham M Clark Downtown, som ikke er dimensjonert for så store fly.

Se video øverst i artikkelen.

– Piloten kom på høyttaleranlegget og sa: Beklager folkens, men vi har landet på feil flyplass, sier en passasjer til ABC News.

Se også: Pilot krasjet to ganger på en dag

Flyplasspersonell fra Branson ble raskt sendt til det bortkommende flyet og passasjerene ble fraktet i en buss til riktig flyplass. Det er ikke kjent hva som gjorde at flyet bommet på flyplassen, men luftfartstilsynet i USA satt i gang en granskning av hendelsen.

Flausen skjer bare to måneder etter at et stort fraktefly gjorde en lignende feil og landet på en flyplass de egentlig var for store til å lette igjen fra.

Se også: Her kan tabbeflyet lette igjen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus