Se den dramatiske utforkjøringen:

– Jeg var mer bekymret for bilen enn for oss

Rallytalentet Marius Aasen lå an til topplassering under Sigdalsrally, men så gikk alt galt. Se den dramatiske videoen av utforkjøringen hans.

– Jeg følte egentlig at vi kjørte helt perfekt inn i svingen, men så kom det et par sprett for brått på og vi rullet rundt flere ganger før bilen til slutt endte med taket først i en mellomstor dam, sier Aasen til ABC Nyheter.

– Alt for høy fart

Til alt hell kunne både han og kartleseren/samboeren Marlene Engan krabbe ut av bilen uten mer enn et par blåmerker.

Se video av den brutale krasjen øverst i artikkelen.

– Vi hadde nok altfor høy fart med tanke på hva bilen tåler. Vi kjørte nok minst i 150 kilometer i timen, men det var sprettene vi fikk ved utgangen av svingen som felte oss.

Her endte bilen til Marius Aasen etter den voldsomme utforkjøringen. Foto: Marius Aasen.Her endte bilen til Marius Aasen etter den voldsomme utforkjøringen. Foto: Marius Aasen.

– Vi sitter så trygt i bilen at jeg aldri var redd for oss. Jeg ble er bekymret for bilen, som er ut til å være totalvraket, sier han.

Rallytalent

Marius Aasen regnes som en av Norges mest lovende rallyførere og har allerede gjort seg markert i flere internasjonale rallyløp. Han ledet sin gruppe med over 20 sekunder og lå som nummer to sammenlagt. Nå håper han at deler av bilen kan reddes, selv om han frykter det verste.

– Til og med motoren var revet fra hverandre, og to av de fire hjulene var borte. De som har sett på skadene i helgen, anslår at det er skader for 250.000 kroner, sier han til Ringerikets Blad. De neste dagene skal bilen monteres fra hverandre for å se hvilke deler som kan reddes.

– Jeg må ta en runde med sponsorene. Det er jo de som eier bilen, sier han til ABC Nyheter.

– En del av sporten

To dager etter bråstoppen på rallyet sitter han mest med en følelse av forargelse over den ødelagte bilen. Både Aasen og samboeren ønsker nå bare å komme raskest mulig tilbake i rallysetet. Neste NM-runde i rally kommer om bare to uker.

– Det var en hard smell, men det er en del av sporten. Dette var faktisk første gangen jeg har kjørt skikkelig ut i Norge og jeg har kjørt rally siden 2008, sier Aasen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus