Livsfarlig forbikjøring filmet av vogntog:

– Dette er jo galskap

Yrkessjåfør Knut Ivar Heitmann var på vei hjem da dashbordkameraet hans filmet en livsfarlig forbikjøring og nestenkollisjon på E 18.

Hendelsen skjedde onsdag og Heitmann sier at han var sikkert på at det kom til å gå galt.

– Jeg tenkte at nå smeller det. Det er utrolig at det endte bra. Han lå foran meg i over 20 minutter og vinglet over i høyre felt flere ganger, sier Heitmann til ABC Nyheter.

Se den dramatiske og livsfarlige forbikjøringen i videoen øverst i artikkelen.

Sendte videoen til politiet

Yrkessjåføren sendte inn videoen til politiet og la den også ut på YouTube. Til lokalavisa Smaalenene, som først omtalte saken, sier stasjonssjef ved Indre Østfold politistasjon Trond Wime at kjøringen er rein galskap.

Se også: – Satan, for en gærning!

– Det er helt hinsides. Vedkommende setter jo både seg selv og de rundt seg i fare, og kan ikke ha mye tanke på skadene som kan oppstå, sier stasjonssjefen til smaalenene.no.

Han varsler at både bøter, fengsel og umiddelbar beslaglegging av førerkort er aktuelle reaksjonsformer på denne typen kjøring.

Se også: Se litauernes ville forbikjøringer

– Sløve sjåfører

Heitmann har vært yrkessjåfør i fire år og sier han ofte kommer over sløve sjåfører bak rattet.

– Men ikke noe som dette. Dette er jo galskap!

Han sier at det er mange som ikke er bevisste på kjøringen sin.

– Folk er sløve. De bruker ikke blinklys og det er mye vingling. Jeg kan ofte se rett ned på de og ser at det er mange som fikler med mobilen mens de kjører, sier yrkessjåføren.

I USA har de kreative måter å straffe farlige forbikjøringer. Da en 32 år gammel kvinne fra Cleveland ble tatt for en stygg forbikjøring på innsiden av en skolebuss, ble hun dømt til å stå med et skilt langs veien:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus