Hjerteknuser tar sine første skritt

Denne isbjørnen vil smelte hjertet ditt.

Den fikk en tøff start på livet, isbjørnbabyen som var kun 700 gram da han ble født. Begge søsknene fra samme kull døde, men nå tyder alt på at denne babyen skal vokse seg stor og sterk.

Se video av isbjørnens første skritt øverst i artikkelen.

Dyrepasserne i Toronto Zoo kunne stolt vise fram den fortsatt navnløse isbjørnungens første skritt. Den ble født 9. November og alt tyder nå på at den skal bli både stor og stek. Den har allerede mangedoblet vekten til 4,4 kilo, men skal bli langt større. Voksne hann-isbjørner veier normalt mellom 300 og 800 kilo.

Se også: Foreldreløs isbjørn tas hånd om av mennesker

Voldelig mor

Dyrepasserne har måttet passe på isbjørnbabyen døgnet rundt for moren Aurora har tidligere avist og til og med skadet hennes tidligere kull. Den måte tilbringe de første ukene av livet sitt i en inkubator, men skal nå være godt aklimatisert og har allerede fått sine første tenner.

Dyreparken håper at isbjørnen kan bli en god ambassadør for arten. Skal man regne ut i fra interessen isbjørnen Knut fikk, så skal det ikke stå på populariteten.

Se også: Isbjørnen Knut får legendestatus

Sårbar rase

Isbjørner regnes i dag som en sårbar rase og det finnes omtrent mellom 20.000 og 25.000 ville isbjørner igjen i verden.

Noen gang lurt på hvordan en isbjørn ser verden? Se videoen under som faktisk en isbjørn har filmet selv:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus