Magisk i isen

At bygninger og skulpturer som dette kan lages av snø og is, er nesten ikke til å tro. Men hvert eneste år reises nye, fantastiske mesterverk under isfestivalen i Harbin i Kina.

Søndag 5. januar settes den 30. snø- og isskulpturfestivalen i gang i vinterkulda i byen Harbin nordøst i Kina.

– Vi har trengt over 7000 arbeidsfolk for å bli klare til festivalen, forklarer arbeidsleder Wang Zengyu til Reuters. I tillegg har over 180.000 kubikkmeter is og 150.000 kubikkmeter snø gått med.

I år finner man på festivalen blant annet Colosseum i is, skyskrapere, en stor Buddah-skulptur i snø og en snøversjon av den digre badeanden som seilte verden rundt, før den eksploderte i Taiwan på nyttårsaften.

Se de imponerende skulpturene i videoen øverst i artikkelen

For de vågale finnes det også superglatte rutsjebaner i is. Og hva med å delta i isbading med 700 andre i 16 kuldergrader?

Isfestivalen i Harbin begynte som en hagefest med islanterner om vinteren for 50 år siden. Etter å ha vært stanset under kulturrevolusjonen i Kina, gjenoppstod festen som en festival i 1985, der is-skulpturene i tillegg til alle vinteraktivitetene står som et høydepunkt.

Se bildene fra isfestivalen i Harbin i 2011 her

Gjennom årene har Harbin blitt en av de mest populære vinterdestinasjonene for turister og fotografer.

Med kulden som kommer ned fra Sibir, og en gjennomsnittstemperatur på -16 grader celsius hele vinteren, trenger arrangørene aldri å frykte at forholdene ikke ligger til rette for det magiske landskapet som skapes i Harbin hvert eneste år.

Personvernpolicy