Tyler (9) klatret Aconcagua på julaften

Niåringen fra USA satte ny verdensrekord for å samle inn penger til syk venn.

På selveste julaften satte Tyler Armstrong og faren Kevin beina på toppen av Aconcagua i Argentina, Sør-Amerikas høyeste fjell som ruver 6960 meter over bakken. Da ble han historisk som den yngste som noensinne har nådd toppen.

Se video øverst i artikkelen.

Hensikten med turen var å samle inn penger til organisasjonen Cure Duchenne, som arbeider for å finne en kur mot Duchennes muskeldystrofi, en arvelig muskelsykdom som rammer barn og hindrer at musklene i beina utvikler seg.

Se også: Her sklir 100 syklister ned et fjell

Tylers venn Hawken Miller (16) er rammet av sykdommen og han møtte selv opp på flyplassen for å ta imot den unge fjellklatreren da han landet hjemme i USA igjen.

Tyler trente seg opp i halvannet år før han satte i gang med styrkeprøven. Han har tidligere besteget Mount Whitney (4421 moh.) i USA og Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro (5895 moh.) i Tanzania. Nå ønsker han å begynne å trene til å bestige Elbrus i Russland, som vil gi han viktig kuldetrening for å kunne takle USAs høyeste fjell: Mount McKinley i Alaska.

Se også: Hun nådde Mount Everest to ganger på en uke

Tylers tur gikk i alle fall mye bedre enn klatrerne som havnet i slåsskamp på Mount Everest: Hør den utrolige historien i videoen under:

Personvernpolicy