Glatte veier og mange trafikkulykker i helgen

En buss skled regelrett av den glatte veibanen på Bøleråsen i Ski søndag. Den ble stående og hvile pent mot en lyktestolpe. Store deler av Sør- og Østlandet opplevde vanskelig kjørehold i helgen. Foto: Follo politidistrikt
En buss skled regelrett av den glatte veibanen på Bøleråsen i Ski søndag. Den ble stående og hvile pent mot en lyktestolpe. Store deler av Sør- og Østlandet opplevde vanskelig kjørehold i helgen. Foto: Follo politidistrikt

Det har vært en helg preget av svært glatte veier og mange utforkjøringer og kollisjoner på Sør- og Østlandet.

Med en temperatur på rundt null grader og tåke som fryser i veibanen, har det blitt en hektiske dager for både politiet, brannvesenet og bilbergere på hele Sør- og Østlandet.

– Det er veldig glatt, særlig i Oslo og Akershus. Det var på sitt glatteste søndag ettermiddag, men nå har jeg inntrykk av at det er blitt litt bedre, sier trafikkoperatør Pål Sundt Fredriksen på Vegtrafikksentralen til NTB i 18-tiden søndag.

– Ikke stress

Statens vegvesen sier det er viktig at folk tar det med ro på de vinterglatte veiene.

– Det er vanskelige føreforhold, og alt tilgjengelig mannskap er ute for å strø. Siden dette gjelder hele østlandsområdet tar det litt tid før vi rekker å komme over alt, sier medievakt Håvard Vikheim i Statens vegvesen region øst til NTB søndag kveld.

– Vi anmoder alle om å være forsiktige. Pass på å holde avstand til bilen foran, og ikke kjør for fort. Glatte veier betyr lengre bremselengde, så ikke stress på veiene, legger han til.

Bakgrunn: Glatte veier fører til ulykker over hele Østlandet

Glatt i Oslo

Politiet advarer om at det er svært glatt mange steder i hovedstaden. Alle tilgjengelig mannskaper er ute og strør, både i Oslo og i områdene rundt hovedstaden.

På E18 ved Fiskvollbukta i Oslo kjørte en bil av veien og inn i et tre, men ingen ble skadd. I Follo skled en buss uten passasjerer av veien.

– Det har ikke vært noen alvorlige ulykker. Men mange mindre hendelser har gjort at det har blitt noen kortere stengninger. Det har ikke blitt noen lange køer, sier Fredriksen.

Hektisk dag

I Agder melder politiet om flere utforkjøringer på grunn av svært glatte veier.

Mellom Grovane og Samkom kjørte en bil av den glatte veibanen, men ingen av de fire som satt i bilen ble skadd, opplyser Agder politidistrikt.

Les også: Buss skled av veien i Oslo - to mistet livet

I Bærum ble tre personer lettere skadd da to biler kolliderte søndag ettermiddag.

– Den ene bilen kom over i motsatt kjøreretning, trolig på grunn av kjøreforholdene. Bilene traff hverandre så å si front mot front, sier operasjonsleder Thor Arne Bakken til Budstikka

Også i Telemark, Romerike og Søndre og Nordre Buskerud meldes det om vanskelige kjøreforhold og mange utforkjøringer.

Sjekk været der du er

Personvernpolicy