Meny

Harrison overlevde 60 timer i skipsvrak under vann

Se video av den utrolige redningsaksjonen utenfor Nigeria.

Sørafrikanske dykkere fra DCN Rescue skulle hente opp de omkomne fra et skipsvrak som forliste i Atlanterhavet utenfor Nigeria i mai. Tre dager etter forliset forventet de ikke å finne noen i live.

Plutselig oppdager dykkeren en hånd som griper tak i han. Det viser seg at én person, Harrison Okene (29), hadde overlevd i 60 timer i en luftlomme i skipet 30 meter under havoverflaten, 12 kilometer fra land.

Se den utrolige redningsaksjonen i vidoen øverst i artikkelen.

Eneste overlevende

Taubåten Jascon-4 forliste 26. Mai og Harrison, som var kokk på skipet, var den eneste av de tolv om bord som overlevde. Videoen fra redningsaksjonen ble publisert nylig.

Se også: Her reddes jente (3) i grevens tid

– Jeg var nede i vannet i totalt mørke og tenkte bare at dette er slutten. Jeg trodde hele tiden at vannet ville fylle opp rommet, men det skjedde aldri, fortalte Harrison Okene (29) til Reuters i sommer.

Fiskene spiste kollegaene

Han befant seg på toalettet da båten forliste. Etter et døgn turte han å forlate toalettet til et soverom like ved, som også hadde en luftlomme. Han hadde verken mat eller vann og kjente at saltvannet begynte å tære på kroppen hans.

Se også: Richard lå fanget i bilvrak uten mat og vann i tre døgn

– Jeg kunne føle på meg at likene etter de andre på båten var nærme, jeg kunne lukte dem. Fisker begynte å spise på de døde kroppene. Jeg kunne høre lyden. Det var skrekkelig, sa han ifølge Dagbladet.

Se også: Slik overlevede hun fire dager drivende på havet

Imens hadde oljeselskapet Chevron og skipets eier, West African Ventures sendt ut et søketeam for å hente opp mannskapet. Ingen forventet å finne noen i live.

Av de tolv som var om bord i taubåten som forliste, fant dykkerne ti av likene. Én person ble aldri funnet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus