Her flyr han tett på Europas høyeste stup

Norsk seilflyvideo fra Trollveggen i Møre og Romsdal tar pusten fra amerikanerne.

Arne Martin Güettler er en entusiastisk seilflyver. Når han er i luften er videokameraet aldri langt unna. Slikt blir det spektakulære bilder av, som da han og NTNUs flyklubb hadde høstcamp ved Bjorli og fløy over Trollveggen og Rondane i slutten av september.

Se videoen øverst i artikkelen. (OBS: Musikken endret fra orginalvideoen på grunn av rettighetsbegrensninger)

Les også: Vingemann sneiet annen person i lufta

– Jeg har lenge hatt lyst til å fly i Romsdalen og ved Trollveggen, og siden flyplassen Bjorli ligger bare 35 km unna i luftlinje, er det en distanse som går fint å fly med seilfly. Jeg hadde som mål å fly dit om været tillot det en av dagene. Nå var været den uken veldig bra, så det ble flere flyturer til Trollveggen, forteller Güettler til ABC Nyheter.

Sett i USA

Han samlet det beste videomaterialet fra turene og la ut en video på YouTube . Det gikk ikke lang tid før den ble lagt merke til. Den amerikanske nettavisa The Atlantic la ut videoen med tittelen: «La oss fokusere på noe mer positivt ved menneskelig aktivitet».

– Jeg synes det er gøy når videoen har spredd seg så mye som den har gjort. Ikke bare at den har spredd seg til utlandet, men at den også har slått seg utenfor seilflymiljøet, forteller Güettler.

Han har drevet med seilflyving i 4 år. Et seilfly er bygget uten motor og holder seg i lufta takket være oppdrift, mye av samme metode som fugler bruker for å holde seg i luften.

Se også: Sjekk ut den flyvende bilen

1000 medlemmer

Güettler anslå at det finnes cirka 1000 medlemmer i seilflyseksjonen av Norsk Luftsportforbund.

– Men det burde vært flere med tanke på hvor gøy det er, sier han.

Trollveggen i Romsdalen er Europas høyeste loddrette stup. Fjellveggen er 1700 meter fra bunn til topp, hvorav 1000 meter er loddrett stup.

Se også andre presisjonsflyvere. Her flyr vingedraktflyveren «Scotty Bob» gjennom et smalt hull i et fjell. Se videoen under:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus