Meny

Uhyre sjeldent dyr gjenoppdaget

Ikke på 15 år har noen sett dette pattedyret. Men en foto-felle klarte tilslutt å fange saolaen på film.

Saolaen regnes som et av jordas mest sjeldne pattedyr, og lever antagelig kun i nasjonalparken Vu Quang i Vietnam. Dyret ble første gang oppdaget av en gruppe forskere i 1992, etter at de hadde funnet en skalle med uvanlige horn hjemme hos en jeger.

Se også: Forskere oppdaget ny dyreart

Da de fant saolaen, var det første gang på over 50 år at et nytt stort pattedyr ble oppdaget, som vitenskapen ikke var klar over fra før.

Se også: «Den gående haien» er aldri blitt observert tidligere

Saolaen er så sjelden, at det nå har gått 15 år siden man så den sist. Ved hjelp av en foto-felle som ble satt opp i Vu Quang, har forskere nå klart å fange dyret på film.

Bildet forskerne fikk, kan du se i videoen øverst i artikkelen.

Saolaen er en slektning av kua, men ligner mer en antilope. Den har skarpe horn, som kan bli en halv meter lange. De veier rundt 90 kilo, og lever i fjellområder.

Se også: - Den sjeldneste av de sjeldne

Siden 2011 har skogvoktere fjernet mer enn 30.000 snarer, og ødelagt 600 ulovlige leirplasser for jegere i området saolaen lever.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus