Opptak med topp-republikanere lekket på nett

Obamas strategi er svært lite gjennomtenkt, og republikanernes toppledelse er sikre på at de kommer vinnende ut av budsjettkonflikten. I hvert fall om vi skal tro dette opptaket som er lekket på nett.

Da de viktige republikanske senatorene Mitch McConnell og Rand Paul diskuterte strategi i det de trodde var en privat samtale, glemte de at mikrofonene var på.

I det dramatiske spillet er det nå ingen som vet hvor partenes hemmelige linjer egentlig går, eller hvor langt demokratene og republikanerne er villige til å trekke ut konflikten før de gir seg. Men om vi skal tro dette opptaket, finnes det ingen tvil hos republikanerne.

- Det er forferdelig for demokratene at de gjentar om og om igjen hvordan de ikke vil forhandle, sa Rand Paul.

Det var lørdag fem dager siden hundretusener av statlige ansatte amerikanere måtte permitteres uten lønn på ubestemt tid fordi politikerne i Kongressen ikke greide å bli enige om et forlik om statsbudsjettet.

Obama har gjentatte ganger bedt republikanerne trekke kravene og finansiere regjeringen. Republikanernes leder i Representantenes hus, John Boehner, raser over det han mener er Obamas manglende vilje til å forhandle.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus