Etter 144 år: Slik skal Barcelonas landemerke se ut

Å bygge katedral er ikke noe for de utålmodige. Først om 13 år står katedralen som ble påbegynt i 1882, Sagrada Familia, ferdig. Se illustrasjonsvideo!

Antoni Gaudis mesterverk er allerede et landemerke i Barcelona, selv om den fortsatt ikke er ferdig. Den ble påbegynt i 1882 og har vært et evighetsprosjekt i den spanske millionbyen.

Les også : Blir den noengang ferdig?

Etterlot seg ingen tegninger

Gaudi jobbet selv med prosjektet i over 40 år inntil han ble påkjørt av trikken og døde i 1926. Han etterlot seg ingen konkrete tegninger av hvordan katedralen skulle se ut kun visjonære skisser som fortsatt ligger til grunn for den videre byggingen.

Se illustrasjonsvideo av det gjenstående arbeidet med kirken øverst!

Siden den gang har en lang rekke av arkitekter arbeidet for å få ferdig den fantastiske menneskeskapte termitt-tuen - som i dag har blitt selve symbolet på Barcelona.

Ferdig i 2026

I 2026 skal den endelig stå ferdig, og det har nå blitt sluppet en illustrasjonsvideo som viser det arbeidet som gjenstår. Arbeidet med katedralen er hovedsakelig finansiert av innsamlede midler fra privatpersoner.

Bygget ble delvis ødelagt under den spanske borgerkrigen i 1936 og i 1939.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus