Meny

Svenske tatt med over tre tonn bombestoff i Thailand

Ble onsdag dømt for å ha brutt thailandske våpenlover etter at politiet fant over tre tonn med stoff til å lage bomber på han.

Svensk-libanesiske Atris Hussein(48) ble onsdag dømt av thailandske myndigheter for å ha vært i besittelse av over tre tonn av samme stoff som Anders Behring Breivik brukte i bomben mot regjeringskvartalet 22. juli.

Den svenske statsborgeren ble stanset på flyplassen i Bangkok i januar 2012 og på et varehus i Bangkok fant politiet ammoniumnitrat, som kan brukes som ingrediens til å lage bomber.

Politiet mistenker Hussein i å ha tilknytning til den sjiamuslimske Hizbollah-militsen i Libanon. Hussein har hele tiden nektet for å ha noe med Hizbollah å gjøre.

Politiet hadde også mistanker om at han var med i planleggingen av en terroraksjon mot israelske interesser i Thailand, men har slått fra seg denne teorien.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus