Meny

Et paradis for sjokoladeelskere

Sushi med sjokolade er bare en nyhetene fra Mistura, festivalen der matinteresserte fra hele verden kommer sammen for å lære av hverandre.

Festivalen Mistura i Lima i Peru er blitt en av årets viktigste begivenheter for de som er opptatt av å spise godt. På en festivaluke kan enkelte oppskrifter nærmest bli berømtheter i seg selv, og en av årets "snakkiser" er en sjokoladesushi som bruker kakao fra byen Piura.

Festivalen fortsetter frem til 15. september, og antallet besøkende anslås å være så mange som 200.000.

I de fleste tilfeller er maten betraktelig rimeligere enn den ville være på topprestauranter i Lima, og en kreativ matrett kan være alt som skal til for å gjøre en restaurant eller kjøkkensjef berømt.

Noen av fjorårets mest vellykkede retter var restauranten Tia Gramanesas oksehjerter og restuaranten El Grifos pasta med med Huancayopoteter.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus