Den førerløse bilen er rett rundt hjørnet

Drømmen om den førerløse bilen er ikke akkurat ny, men nå nærmer fremtiden seg med stormskritt.

På motormessen i Frankfurt denne uken var førerløse biler igjen det store temaet. Teknologien vil en dag revolusjonere bilkjøringen: Alt du vil trenge å gjøre er å hoppe inn, si til bilen hvor du vil hen - og lene deg tilbake.

Det virker kanskje for godt til å være sant, men de viktigste oppfinnelsene er allerede på plass. Satelittnavigering er nå hverdagslig, og det finnes allerede biler som kan parkere på egenhånd.

Konsummodellene er ennå ikke lansert, men Mercedes har testet sin førerløse prototyp i trafikken, og bilen gjennomførte en reise på hundre kilometer uten problemer. Renault Nissan er like entusiastisk, og sier at den første modellen skal komme på markedet innen 2020.

Og bilen som kjører seg selv er ikke bare myntet på late sjåfører. Bransjen hevder at førerløse biler ikke bare kan øke produktiviteten ved å frigi tid i hverdagen, men også redusere forurensingen ved å effektivisere trafikkplanleggingen. Ifølge bransjen vil antallet trafikkulykker til og med gå ned.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus