Satte fyr på 30 tonn cannabis og hoppet over bord

Syriske og egyptiske smuglere valgte å sette fyr på lasten og hoppe i sjøen da italienske myndigheter aksjonerte fredag.

Italienske myndigheter hadde fulgt det Tanzania-registrerte skipet i tre dager før de valgte å aksjonere utenfor Sicilia fredag 6. september. Men da gikk smuglerlasten bokstaveligtalt opp i røyk.

Plukket opp fra vannet

Besetningen på skipet Gold Star valgte å sette fyr på 30 tonn cannabis og hoppet i sjøen da de forsto at myndighetene aksjonerte mot dem.

Smuglerne, som var fra Egypt og Syria ble raskt plukket opp av italienske skattemyndigheter, mens det tok fire timer før myndighetene fikk kontroll på det ubemannede skipet.

Les også: Landsby takket nei til cannabisplantasje

Verdi på 40 millioner euro

Lasten hadde en gateverdi på over 40 millioner euro, som tilsvarer over 300 millioner norske kroner. Etter at brannen var slukket var størsteparten av cannabisen borte.

- Politimennene som gikk ombord på skipet måtte ha på gassmasker for å unngå å bli overmannet av røyken, sa en politimann i en uttalelse ifølge The Telegraph.

- Nå må de bare holde seg unna narkohundene frem til de har hatt en god dusj, la han til.

Les også : Her smugler de dop med katapult

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus