Litt av en politisk nøtt:

Voodoo og kokos i presidentvalget på Maldivene

En forhekset kokosnøtt skapte problemer foran presidentvalget på Maldivene før helgen. Foto: Colourbox.com
En forhekset kokosnøtt skapte problemer foran presidentvalget på Maldivene før helgen. Foto: Colourbox.com

Forheksede kokosnøtter skal være tatt i bruk for å forstyrre den pågående presidentvalgkampen på Maldivene. En kokosnøtt er allerede tatt i forvaring av det lokale politiet.

Synes du valgkamp er kjedelig? Det er i alle fall ikke tilfelle på den maldiviske øya Fuvahmulah hvor politiet fikk litt av en politisk nøtt i fanget.

Flere forheksede kokosnøtter med arabiske inskripsjoner skal ha blitt spredt rundt i et nabolag for å få velgerne til å skifte politisk standpunkt foran presidentvalget sist lørdag.

De mystiske kokosnøttene skapte stridigheter i dagene fram til valget.

Ifølge avisen Minivan News var det en kvinne som fant den voodoofiserte kokosnøtten tidlig en morgen. Hun ville gå til politiet med den. Men huseierene i området, innbitte tilhengere av det konservative partiet PPM, ville ha den undersøkt av eksperter først.

Se og les også: Slik lager du Piña Colada

Nøttekrangel

Andre naboer, som støtter president Mohamed Waheeds Gaume Ihthidad Party (GIP), ville slå politisk mynt på nøtten og varslet likevel politiet. Dermed var bråket i gang.

– Siden GIP har få tilhengere, forsøker de å dra oppmerksomheten vekk fra de andre partiene for å få flere stemmer. GIP har sagt til PPM at MDP plantet den forheksede kokosnøtten der. Men samtidig sier de til MDP at det er PPM som er ansvarlig, sier en lokal kilde til avisen.

En kilde i administrasjonen på øya sier til avisen at det skal være til sammen fem kokosnøtter som ble forhekset på bestilling. De skulle plasseres på en spesiell adresse.

Valget på Maldivene har i hovedsak vært Mohammad Nasheeds kamp for å komme tilbake til makten etter at han ble avsatt ved et kupp i fjor. Han vant lørdagens valg, men oppnådde ikke nok stemmer til å kunne tre inn som president igjen.

Dermed har han nye nøtter å knekke fram mot andre valgomgang.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus