Voldsanmeldelse mot UP-betjenter henlagt

Spesialenheten for politisaker har henlagt en sak mot to trafikkpolitibetjenter som ble anmeldt for unødvendig maktbruk ved Krambua i Bergen i mai.

Flere vitner reagerte på at det så veldig brutalt ut da UP-folkene dro bilisten Jon Caine ut av bilen under en trafikkontroll. Selv hevder 65-åringen at han ble slått i ansiktet, dratt ut av bilen og presset hardt ned i asfalten, slik at han mistet bevisstheten, skriver Bergensavisen.

Bilføreren sier han selv reagerte på en bil som kjørte uforsvarlig. Han tok bilde av den fra sin bil, men det viste seg å være en sivil UP-bil, som deretter stoppet ham. Sjefen for Spesialenheten, Jan Egil Presthus, finner ikke grunnlag for å rette kritikk mot politifolkene for deres handlinger under kontrollen.

«Spesialenheten anser det sannsynlig at hudavskrapninger i bilførerens ansikt, og et mindre blåmerke på venstre skulder, har oppstått i sammenheng med at han ble tatt ut av bilen, og hans kontakt med bakken», skriver Presthus.

«At det var behov for så vidt kraftig bruk av makt i situasjonen, anses å være en følge av bilførerens aktive motstand mot polititjenestemennenes inngripen mot ham», skriver Presthus videre.

Spesialenheten støtter seg til videobilder fra bilen og medisinske opplysninger. Presthus finner ingen holdepunkter for at det ble gjort betydelig press med et kne, mot Caines overkropp eller hals.

Caine mener bildene støtter deres versjon av saken, men Spesialenheten vurderer dette helt annerledes.

– Vi vil nå gå grundig gjennom dokumentene og saken før vi eventuelt bestemmer oss for å påklage henleggelsen til Riksadvokaten, slik vi har anledning til, sier Caine.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus