Meny

Her flyr strutsen

FUGLESTENDIG GALSKAP: Er det et fly? Er det en fugl? Er det supermann? Nei, det er bare en tre meter lang flygende ... struts.
Dette er trolig det sprøeste du har sett i dag.

Først lagde han helikopter av sin døde katt. Nå har den nederlandske kunstneren Bart Jansen laget verdens første flygende struts.

Se den døde katta fly her.

I en video publisert på YouTube tidligere denne uken demonstrerer Jansen det han kaller et ostrichcopter på sin andre flygetur under Zwarte Cross-festivalen i Nederland søndag.

Den flygende strutsen består av 50 prosent struts og 50 prosent maskin satt sammen til å bli en tre meter lang og 21 kilo tung, flygende ... struts.

Fuglstendig galskap, vil mange si. Men Bart Jansen forsikrer om at ingen dyr mistet livet i arbeidet med den spesielle flymaskinen.

– Ostrichcopteret er laget av en hannstruts som døde naturlig etter sykdom på en strutsefarm, bedyrer Jansen overfor magasinet Wired.

Les også: Da emuene slo Australia i krig

Kritikk

Den kontroversielle kunstneren og oppfinneren har tidligere høstet mye kritikk for å ha laget et flygende helikopter ut av sin døde katt Orville, etter at katten hadde blitt påkjørt og drept av en bil.

Flere dyrevernere var fly-forbannet over kunststuntet og mente at Jansen manglet respekt for det døde dyret. Men overfor TV 2 slo kunstneren tilbake: Dette er farget skinn, akkurat som skoene dine.

Les også: Når dyrene er linselus

Videoen av den flygende strutsen har nå blitt sett over 50.000 ganger på YouTube. Seerne virker imidlertid litt delt i sin oppfatning om dette er genialt eller bare idioti.

Men, som en kommentator uttrykker det på nettstedet:

– Om han forsøker det samme med griser, er det nok mange som må holde løftene sine.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus