Når dyrene er linselus

Dårlig selbilde eller en klassisk linselus? Foto: This Is Photobomb.

Det er ikke bare tenåringer og kjendiser som kan kapre fotografier ved å opptre som linselus.

Du ser dem ofte på TV. Barn og unge som stiller seg bak reporteren mens de hopper og ler i begeistring over endelig å være på skjermen. Andre ganger kan det være at noen har forvillet seg inn i bildet og er fullstendig intetanende om at øyeblikket er i ferd med å bli fanget og deles med hele verden.

Linselus er en norsk betegnelse på fenomenet. Men også ordet «Photobombing» kan brukes. I det sistnevnte tilfellet handler det om at noen mer eller mindre bevisst tar oppmerksomheten fra det planlagte motivet, og stjeler showet i det bildet knipses.

Les også: Mødre som ser ut som en stol

Flere kjendiser har gjort det til en sport i å sabotere andres bilder ved å hoppe inn på det perfekte tidspunkt. I mai i år fikk den kjente amerikanske skuespilleren Kevin Spacey oppmerksomhet verden over etter å ha kuppet bildet en intetanende turist tok av seg selv i en park i Boston.

Men det er ikke bare mennesker som kan ødelegge et bilde. Internett og sosiale medier er fullt av fotografier og episoder hvor dyr kaprer motivet.

I bildekavalkaden øverst finner du noen av våre favoritter. Vi tar forbehold om ektheten til alle bildene.

Les for all del også: Hvorfor så stiv i maska?

Personvernpolicy