Slik skal filmskattene bevares

Den digitale revolusjonen gjør det stadig vanskeligere å bevare gamle filmskatter. Oppfinneren Matthew Epler kom til at noe måtte gjøres og utviklet derfor Kinographen. Teknologien gjør det mulig å digitalisere film for en brøkdel av hva det tidligere kostet.

Systemet består utelukkende av rimelige komponenter - de fleste kan bestilles på nett eller lages med 3D-printer. Sammen med et vanlig fotokamera blir det mulig å scanne helaftens spillefilmer. Informasjonen behandles av et dataprogram som stabiliserer fargekorrigerer bildet.

Hele oppskriften er tilgjengelig gratis på nett, slik at alle kan lage systemet uten å måtte betale lisens. Systemet koster til sammen rundt 1000 dollar (cirka 6000 kroner).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus